Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

George Floyd’un polisler tarafından öldürüldüğü Minnesota eyaletinde acil durum ilan edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, George Floyd’un polisler tarafından boğularak öldürülmesinin ardından protestolar devam ediyor. Minnesota Valisi Tim Walz eyalette acil durum ilan etti ve Ulusal Muhafız Birlikleri’ni göreve çağırdı.

CBS Minnesota’nın haberine göre, Vali Tim Walz “Minnesotalılar’ın güvenliğini sağlamak ve George Floyd’un ölümünden sonra barışı korumaya yardımcı olmak için” Ulusal Muhafızlar’ı göreve çağıran bir yürütme emrine imza attı. Yürütme emri aynı zamanda Devlet Acil Operasyonlar Merkezi’nin (State Emergency Operations Center) “acil durum” ilan etmesini sağladı.

Floyd’un öldürülmesinin ardından süren protestolarda bir polis merkezinin ateşe verilmesi ve bazı işyerlerinin yağmalanmasını eleştiren ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Trump, “Arkama yaslanıp Amerika’nın muhteşem şehri Minneapolis’e olanları izleyemem. Tam bir lider eksikliği. Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızlar’ı gönderip, işimi hallederim” dedi.

Trump’ın olaylarla ilgili paylaştığı ikinci tweete ise Twitter’ın kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle “Bu tweet, şiddeti yüceltme hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” uyarısı geldi. Tweet, uyarıyı okuduktan sonra görülebiliyor.

Trump tweetinde “Bu eşkıyalar, George Floyd’un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim” diye yazdı.  

BBC Türkçe’nin haberine göre, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da Minneapolis’te pazartesi akşamı meydana gelen olayı soruşturuyor. Başkanı Trump, ihraç edilen polislerin yargılanmasına ilişkin bir soruya, “Buna bakacağız. Yarın elimizde bir rapor olacak” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.