Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – “Erdoğan’a iki soru: Biri virüs üzerine, diğeri malum”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayınladığı yazısında, 27 Mayıs’ta Yassıada’daki “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” adı verilen yeni yapının açılış töreninde maske takmamasını eleştirmesinin ardından Ankara’da konuşulduğu söylenen çeşitli siyasi senaryolara değindi.

“Ankara’da elinizi sallasanız elli siyasi senaryoya çarpıyor. Son birkaç haftadaki haberlere topluca bakın. Kimine göre Meclis açılınca önce İş Bankasındaki CHP hisselerine el konulması gündeme gelecek. Kimine göre seçim yasaları değişecek, 1950’lerde Demokrat Parti’nin seçim zaferleri kazandığı dar bölge, ya da daraltılmış bölge getirilecek. Kimilerine göre (son iki yılda belki yirminci defa ısıtılan) kabine değişikliği geliyor. Kimilerine göre CHP’nin halkın oyuyla kazandığı belediyeleri elinden almak için Başkanı seçme yetkisi Belediye Meclislerine devredilecek. (CHP sözcüsü Faik Öztrak o nedenle “1994’te size yapılmayanı neden siz yapıyorsunuz?” diye sordu. Erdoğan 1994’te -hem de yüzde 25 ile İstanbul Belediye Başkanı seçildiğinde Belediye Meclisinde çoğunluğu yoktu.) Bu gerçekten en tehlikeli proje” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.