Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Bitlis: “Son 14 gündür sadece bir vaka var ama İstanbul’daki Bitlisliler gelirse bugünleri ararız”

Bitlis Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Fatih Şanlı, şehirde koronavirüs salgınının son durumuyla ilgili Ferit Aslan’ın konuğu oldu. Şanlı, 350 bin nüfuslu şehirde bugüne kadar 168 vaka tespit edildiğini ve son 14 günde İstanbul kaynaklı sadece bir vakanın çıktığını söyledi. Bugüne kadar kentte üç kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve üç sağlık çalışanına da virüsün bulaştığını anlatan Şanlı, “Bitlis’in nüfusu kadar İstanbul’da yaşayan Bitlisli var ve bu kişilerin de büyük çoğunluğu Bağcılar’da yaşıyor. Seyahat kısıtlamasının kalkması ile birlikte bu kişilerin buraya gelip, kontrolsüz bir temasta bulunmasıyla eski günleri ararız. İnşallah öyle olmaz” dedi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Fatih Şanlı, birçok kentin ilk başlarda korucuyu ekipman eksikliği ve salgının ciddiye alınmaması nedeniyle sakıntılar yaşadığını ancak bu sıkıntıların zaman içinde giderildiğini belirterek, “Bu sorunun aynı zamanda bir halk sağlığı sorunu olduğunu göz ardı ettik. Bütün sıkıntılara rağmen bazı sorunlar elbirliği ile aşıldı. Türkiye’de bir ayda halen 40 bin yeni vaka çıkıyor, bunları dikkate alarak yaşamak zorundayız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.