Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’de bulunan, 40 kişiye ait kemikler – İHD Mardin Şube Başkanı Fevzi Adsız: “Kemikler 90’lı yıllara, eğer çok eski ise Ermeniler’e ait olabilir”

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Gülbiş Mezrası yakınlarındaki bir mağarada 40 kişiye ait kafatası ve kemikler bulunması sürecini takip eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Fevzi Adsız, kemiklerin kimlere ve ne zamana ait olduğunun bilinmesi için Adli Tıp raporunu beklemek gerektiğini belirtti. Adsız, “1990’lı yıllardaki kayıplara da ait olabilir, eğer daha eski ise o zaman Ermeniler’e ait olabilir diye düşünüyorum” dedi. 

Medyascope‘a konuşan İHD Mardin Şube Başkanı Fevzi Adsız, süreçten 1993’ten beri kayıp babasını arayan İrfan Yakut’un kendilerini araması ile haberdar olduklarını ve hemen yapılan suç duyurusundan sonra Dargeçit’e gittiklerini belirterek şöyle konuştu: “Savcılık kemiklerin bulunduğu mağarada inceleme yaparken, ısrarlarımıza rağmen bizi almadı. Sadece suç duyurusunda bulunan İrfan Yakut alındı. Valiliğin sonradan yaptığı açıklama ile Yakut’u definecilik ile suçlaması doğru değildir. Sürece olay ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının dahil edilmesi gerekirken gizlilik kararı verilmesi, soruşturmanın selameti açısından iyi olmamıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.