Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk mobil oyun şirketi Peak Games, 1.8 milyar dolara ABD’li Zynga Games’e satıldı

Amerika Birleşik Devleti (ABD) merkezli en büyük mobil oyun şirketlerinden biri olan Zynga Games, Türk mobil oyun şirketi Peak Games’i 1 milyar 800 milyon dolara satın aldı. Bu satışla Peak Games, teknoloji dünyasında 1 milyar doları geçen start-up’lar için kullanılan “unicorn” tabirini alan ilk Türk şirketi oldu. Zynga şirketi de tarihinin en büyük satın alma işlemini gerçekleştirdi. Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam ederken hisselerini 1.8 milyar dolara Zynga’ya devredecek.

Toon Blast” ve “Toy Blast” gibi akıllı telefonlar için üretilmiş mobil oyunlar ile meşhur olan Peak Games, ABD televizyonlarına reklam veren ilk Türk şirketi de olmuştu. 

Peak Games resmi sitesinden konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Dünyanın her yerinden milyonlarca insanın hayatına dokunan bir teknoloji şirketi olmak, bu hayallerden sadece birisiydi. Bugün global mobil oyun pazarının en büyük şirketlerinden biriyiz. 193 ülkede yüz milyonlarca insanın hayatına dokunuyoruz. Ve daha yeni başlıyoruz… Biz Türkiye’de doğmuş bir takımız ve ülkemizin müthiş insan potansiyelinini bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Peak kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin anlaşmayla ilgili, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Twitter’dan Peak ekibini tebrik etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak “İlk Türk unicorn yani Turcorn hayırlı olsun” dedi.

https://twitter.com/varank/status/1267428375473381376

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.