Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

George Floyd’un öldürülmesinden sorumlu tutulan dört polis memuru hakkındaki suçlamalar artırıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Minneapolis kentinde, polis tarafından gözaltına alınmak istenirken boğularak öldürülen George Floyd’un (46) katil zanlısı polis memuru Derek Chauvin ve olay sırasında yanında bulunan üç polis memuru hakkındaki suçlamalar artırıldı.

The Guardian’ın haberine göre, Minneapolis kentinin bağlı olduğu Minnesota Eyaleti Başsavcısı Keith Ellison, Chauvin hakkındaki suçlamayı üçüncü dereceden ikinci dereceye yükseltti. Ellison ayrıca, görevlerinden alınmakla birlikte bugüne kadar haklarında herhangi bir suçlama yöneltilmeyen üç polis memuru, Alexander Kueng, Tou Thao ve Thomas Lane‘i ikinci dereceden cinayete yardım ve yataklıkla suçladığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Esper: “İsyan Yasası’nın devreye sokulmasını desteklemiyorum”

ABD Başkanı Donald Trump hafta başında yaptığı basın açıklamasında, Goerge Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan protestoları önlemek ve olayları durdurmak için İsyan Yasası’na dayanarak orduyu sokağa çıkarabileceğini belirtmişti. Reuters’ın haberine göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, “Asker ancak çok acil ve zor durumlarda kullanılabilir. Biz şu anda o zor durumlardan birinde değiliz. İsyan Yasası’nın devreye sokulmasını desteklemiyorum” diye konuştu.

1807 yılında çıkarılan İsyan Yasası, kolluk kuvvetlerinin yetersiz kalması durumunda iç karışıklılara karşı ordu kuvvetlerinin sokağa çıkmasına imkan veriyor.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper

Eski ABD Savunma Bakanı James Mattis: “Trump, ABD’yi bölmeye çalışıyor”

Donald Trump yönetiminin ilk savunma bakanı olan James Mattis ise Trump’ın protestolara yönelik tutumuna tepki göstererek, Trump’ı “ABD’yi bölmeye çalışmakla” suçladı. The Atlantic’e konuşan Mattis, “Donald Trump, hayatımda gördüğüm, Amerikan halkını birleştirmeye çalışmayan, buna çabalıyormuş gibi bile davranmayan tek başkan” dedi. Irkçılık karşıtı protestolara destek verdiğini açıklayan Mattis, Beyaz Saray önünde protestoculara karşı gösterilen polis şiddetini ve askerlerin protestoculara karşı kullanılmasını da eleştirdi. Mattis, “Yaklaşık 50 yıl önce orduya katıldığımda anayasayı desteklemek ve korumak için yemin ettim. Asla aynı yemini eden askerlerin, herhangi bir koşulda kendi yurttaşlarının anayasal haklarını ihlal etmeleri yönünde emir alacaklarını hayal etmedim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.