Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Soylu ve Akar, siyasi beğeni listesinde Erdoğan’ı yakalıyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayınladığı yazısında, MetroPoll araştırma şirketinin “Mayıs 2020 Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının verilerini analiz etti.

“Mayıs sonu itibarıyla yapılan son ölçümlerde, koronavirüs Covid-19’un Türkiye’de görüldüğü ilk ayda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir ayda yüzde 14 artışla, yüzde 57 popülerlik düzeyine yükselmişti. Oysa iki ay sonra, Erdoğan’ın popülaritesinin (beğenilirliğinin) inişe geçerek yüzde 50 olarak ölçüldüğü görülüyor. Ama asıl sürpriz bu değil. Beğeni listesine Erdoğan kabinesinden iki kişinin daha, hem de üst sıralardan girdiği görülüyor: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar. Bir başka ilginç nokta da İYİ Parti lideri Meral Akşener’in beğeni oranının da inişte olması. CHP cephesinde ise Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş yükselişte, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise hala ilk beşte olmasına rağmen irtifa kaybında” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.