Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zelal Buldan, babası Savaş Buldan anısına çektiği “Katarsis” belgeselini anlatıyor: “Düşmanım bile olsa yaşadığımız acıları yaşamalarını istemem”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kızı Zelal Buldan, doğduğu gün olan 3 Haziran 1994 tarihinde kaçırılarak öldürülen babası Savaş Buldan’ı anlatan bir belgesel çekti. Buldan ve kaybedilenlerin anısına çekilen “Babam Hakkında: Katarsis” adlı belgeselde Pervin Buldan, kızı Zelal ve oğlu Neçirvan’a 25 yıl sonra ilk kez babalarını anlattı.  Zelal Buldan, “Herkesten Cumartesi Anneleri’nin eylemine gidip onların hikayelerini dinlemelerini istiyorum. Hikayelerin bilinmesi ve unutulmamasına ihtiyacımız var. Aile olarak o kadar acılar çektik ki bu acıları düşmanlarımızın çekmesini istemem. Ben devlete ve adalet sistemine kırgınım” dedi. Buldan belgesel ile ilgili Medyascope’a konuştu.

Babası doğduğu gün öldürüldüğü için “baba” kelimesinin anlamını bilmediğini, kendisine ve kardeşine olayın hissetirilmemesi için evde “baba” kelimesinin kullanılmadığını ve kuzenlerinin babalarına “amca” dediğini söyleyen Zelal Buldan, “Ancak büyüyünce baba figürünü sorguladım ve annem bizi mezarına götürerek gerçeği anlattı” dedi. 

“Hiçbir zaman doğumgünü kutlamadım”

Zelal Buldan, 3 Haziran tarihinde hiçbir zaman doğumgünü kutlamadığını, arkadaşlarının kendisi dışında kutlama hazırlığı yaptığını da belirterek şöyle konuştu: “Ama ilk kez bu belgesel ile birlikte belgesel adeta doğumgünüm oldu. Çünkü yıllardır içimize anlattığımız babamı, annem ve ağabeyim ile ilk kez kameraya anlattık. Belgesel ile birlikte ben ve annem içimizi döktük ağladık, güçlü insanların da ağlayabileceğini  anladık.  Bu belgeselin çok izlenmesini istiyorum. İnsanların adını dahi bilmedikleri Cumartesi Anneleri’ni ziyaret etmelerini ve hikayelerini dinlemelerini istiyoruz. Bu hikayelerin unutulmamasına ve bilinmesine ihtiyacımız vardır. Yaşadıklarımızın düşmanlarımız tarafından yaşanmasını istemem. Yakınları öldürülenler ve kayıp aileleri büyük acılar çektiler ve çekiyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.