Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Üç vekil daha hapiste, Meclis vesayet altında

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayınladığı yazısında, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP’li milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin 4 Haziran’da düşmesinin ardından TBMM’nin fonksiyonunu sorguladı ve sırada başka isimlerin olup olmadığını sordu.

“Yıllarca Meclis ve yargı üzerinde vesayet olduğundan -haklı olarak- şikâyet edenleri şimdi yargı ve Meclis üzerinde vesayet kurarken görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icraatına karşı her çıkışın terörizmden darbeciliğe dek varan oransız suçlamalarla susturulmaya çalışılmasına doğru bir gidiş, yanlış bir gidiş olur. Böyle bir gidişin yarın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i ya da yeniden seçilirlerse Ahmet Davutoğlu’nu, Ali Babacan veya Temel Karamollaoğlu’nu da Meclis dışına atıp hapse göndermesi önünde bir engel kalmadı ne yazık ki. Bunun bir sonraki adımında, zamanında Meclis Tahkikat Komisyonları’na kısmî yargı yetkisi verilmesi gibi bir adım izlemez umarım” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.