Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – “Ankara’da sert tartışma: Kılıçdaroğlu, Şentop, Buldan”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yayınladığı yazısında, üç milletvekilinin haklarındaki kesinleşmiş hapis cezası kararları nedeniyle vekillikleri düşürülerek cezaevine gönderilmesinin Ankara’da yol açtığı tansiyonu ele aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan arasındaki gerilimi anlatan Yetkin, şöyle yazdı:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Meclis Başkanı Şentop’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gerginlik’ çıkarmak amacıyla verdiği ‘talimatla’ üyelikleri düşürdüğü suçlamasına Şentop sert yanıt verdi. Şentop, Anayasa ve iç tüzük gereği işlem için talimata gerek olmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu’nu ‘yakışıksız’ ve ‘ucuz manevra’ yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin protesto amacıyla Ankara’ya başlatma kararı aldığı yürüyüş imasıyla, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yeni bir ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatmak için koşulların uygun olmadığını, Erdoğan’ın muhalefeti sokağa dökmek ve gerginlik yaratmak istediğini söylemesine ise HDP Eş-Başkanı Pervin Buldan yanıt verdi. Buldan, amaçlarının ‘halkı sokağa dökmek değil’ kendilerine yönelik uygulamalara karşı ‘demokratik tepkilerini ortaya koymak’ olduğunu söyledi.

Birazdan ayrıntılarını okuyacağınız üzere, Buldan yürüyüşlerinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2017 Haziran ayında Berberoğlu ilk tutuklanıp İstanbul, Maltepe cezaevine konulduğunda başlattığı Ankara-İstanbul ‘Adalet Yürüyüşü’ gibi olmayacağını, kışkırtma ihtimalini ‘dönemin koşulları gereği’ kendilerinin de hesaba kattığını söylüyor. TBMM Başkanının kendisini Cumhurbaşkanı talimatıyla iş yapmakla suçlayan ana muhalefet liderine verdiği yanıt ise yeni siyasi tartışmalar başlatabilecek türden.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.