Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel gözaltına alındı

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız sabah saatlerinde gözaltına alındı. Dükel ve Yıldız’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TCK’nın 328. maddesiyle başlattığı “siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Gazeteciler ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 2019’da açılan soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla İstanbul’da görevli E.B. isimli bir TSK personeli de bulunuyor.

Müyesser Yıldız’ın evinde arama yapıldı ve evde bulunan bütün dijital materyallere el konuldu. Yıldız’ın evi, OdaTV davası kapsamında 2011 yılında da aranmıştı. Arama sırasında Yıldız’ın avukatına haber verilmediği, arama kararını kendisinin duyması üzerine eve geldiği öğrenildi.

Süleyman Soylu ile Müyesser Yıldız karşılıklı suç duyurusunda bulunmuştu

Yakın zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Yıldız arasında bir polemik yaşanmış, Müyesser Yıldız kişisel Facebook hesabından Soylu’nun “Kahraman jandarmamız iki günde, Kars Kağızman’da yaptığı operasyonda PKK’lı yedi teröristi etkisiz hale getirerek Çemçe grubunu tamamen yok etmiştir” açıklamasına cevap vermişti.  Yıldız, “Kars’ta şehidimiz var. Anlaşılan o ki Bakan Soylu’nun söylediği gibi Çemçe grubu tamamen yok edilmemiş” diye yazmıştı.

Soylu da bu sözlere “Çemçe grubunun itlafına, bir PKK bir sen üzülmüşsün” diyerek yanıt vermişti.

Müyesser Yıldız, 5 Haziran Cuma günü, Soylu’ya dava açmıştı. Yıldız’ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da devam eden davası bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.