Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Üç arkadaşımızın milletvekilliğinin düşürülmesi anayasaya aykırıdır, haksızdır, hukuksuzdur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), koronavirüs salgını nedeniyle 2,5 aydır yapamadığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantılarına bugün yeniden başladı. Toplantıya ziyaretçi alınmadı, salona girişte milletvekilleri için el dezenfektanı ve maske bulunduruldu. Fiziksel mesafeli oturma düzeninin oluşturulduğu salonda yoğunluk dikkati çekti. 

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine “Zor bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Güzel ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Biz ülkemizde; nasıl huzura erişeceğiz? Ülkede özgür gazeteciler varsa, kalemini satmayan, vatandaşın derdini özgürce dile getiren gazeteciler varsa, özgürlükler varsa huzura öyle erişeceğiz. Özgür gazeteciler ellerinde kalemleriyle bizi bilgilendirmek istiyorlar. Haber topluyor bu gazeteciler. Zor koşullarda görev yapıyorlar, ama bir haber geliyor. İki gazeteci arkadaşımız gözaltına alınıyor. İsmail Dükel ile Müyesser Yıldız… Niye alınıyorlar? Hangi gerekçeyle alınıyorlar? Duyduğumda üzüldüm. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz? Su vermiyorlar Müyesser Hanım’a, su! Şimdi ne yaptı bu gazeteciler? Neymiş casusluk yapacaklarmış. Bu kadar da ayağa düşürmeyin bu durumu. Ne casusluğu kardeşim, ne ajanlığı? Nereden çıkarıyorsunuz bunları?”

“Terkoğlu, Pehlivan, Demirtaş, Kavala neden içeride?”

Gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in, yazar Ahmet Altan’ın, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, iş insanı Osman Kavala’nın neden hapiste tutulduğunu soran Kılıçdaroğlu, “Neden içerideler? Uzun süre içeride tutma FETÖ taktiğidir. Casus arıyorlar! Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çekenler aranıyorsa o da ‘kozmik oda’yı açanlardır. Kozmik odayı açanlar bunlar değil mi?” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Üç milletvekili arkadaşımızın milletvekilliği düşürüldü. Bunlar darbe döneminde yaşadığımız olaylar. Bunlar seçime girdi mi? Girdi. Savcılıktan temiz kağıdı aldı mı? Aldı. E ne oldu şimdi? Yaptığınız yanlıştır, anayasaya aykırıdır. Bu, kendilerinin yaptığı anayasaya bile aykırıdır. Olay, iradenin saraya ipotek edilmesi. Her zaman her yerde demokrasiyi savunduk. HDP’li iki milletvekilinin dosyalarının içeriğini bilmiyorum, ama o iki milletvekiline yapılan da haksız ve hukuksuzdur” diye konuştu.

“Enis Berberoğlu için devletin sırlarını açığa çıkarmaktan dava açıldı. MİT TIR’ları sır mıydı? O TIR’lara ilişkin tutanakları tutan hakim ve savcılar nerede? Terör örgütü üyeliğinden tutuklu. Teröristin tutanak tuttuğu bir olay nasıl sırdır?” diyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi kafa kafaya vermişler seçim kanununu nasıl değiştiririz diye düşünüyorlar. Nasıl değiştirirseniz değiştirin, siz gidicisiniz arkadaş!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.