Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Mesele yalnızca sokağa çıkabilmek değil, gidecek iş bulabilmektir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Akşener, Türkiye halkının çözülmesi gereken en acil sorununun geçim sıkıntısı olduğuna dikkat çekti.

Normalleşme sürecini eleştiren Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapıp “Normale dönüş süreci, hastalığa dönüş süreci haline gelmesin. Bilim Kurulu’nun önerilerini harfiyen uygulayın. Milletimizin sağlığı yerine kendi önceliklerinize göre atacağınız aceleci adımlar milletçe gösterdiğimiz büyük çabanın getirdiği kazanımları kaybettirmesin” dedi.

Akşener, iktidarın yapay gündemler yarattığını öne sürerek “Milletimiz bir yandan salgınla bir yandan da ekonomik zorluklarla uğraşırken iktidar ve küçük ortağı her hafta yeni bir yapay gündem yaratma çabasında. Biz ‘Vatandaşımız zor durumda, nakit desteği sağlayın’ diyoruz. Onlar ‘Dış güçler operasyon yapıyor’ diyorlar. Biz ‘Milletin gündemini konuşalım’ diyoruz. Onlar ‘seçim yasası’ diyor, koltuklarının gündemini kovalamaya devam ediyor” diye konuştu.

“Milletin gerçek gündemi ekonomi, geçim darlığı, işsizlik” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin derdi bu iktidarın gündeminde yok. Aziz milletim siz Sayın Erdoğan’a ne istediyse verdiniz, o sizi yarı yolda bıraktı. Türkiye bu anlayışla yönetildikçe nasıl normale dönecek? Mesele yalnızca sokağa çıkabiliyor olmak değil, mesele gidecek iş bulabilmektir. Mesele yalnızca pazara gidebilmek değil, mesele fileyi doldurabilmektir.”

“Erdoğan, Atatürk’le hesaplaşmaktan kurtul artık!”

Erdoğan’a seslenen Akşener, “Bu düzenle memleketin uçuruma sürüklendiğini anla artık” dedi ve şöyle devam etti: “Demokrasi olmadan ekonomik kalkınma olmayacağını anla artık. Hukuk olmadan Türkiye’nin uçmayacağını anla artık. Milletin sesini duymadan hizmet olmayacağını anla artık. Ama anlamıyorsun… Dün akşamki konuşmanda hâlâ çıkmış diyorsun ki ‘İstiklal Harbimiz sonrasında, dünyadaki büyük dönüşümleri gerçekleştirmekte yeterince başarılı olamamıştık.’ Bu ne demek Sayın Erdoğan? Atatürk’le hesaplaşmaktan kurtul artık! Atatürk kompleksinden bir sıyrıl, bir rahatla artık. O beğenmediğin Atatürk, savaştan çıkmış, yanmış yıkılmış bir Türkiye’de cumhuriyeti kurdu. 1929 büyük dünya buhranına rağmen vagon, kağıt, Sümerbank bez fabrikalarını yaptı. Şeker fabrikalarını yaptı. İş Bankası’nı kurdu. Ve o beğenmediğin insan, bunların hepsini 15 yılda yaptı.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.