Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

George Floyd’un kardeşi Philonise Floyd: “George 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi, siyah bir insanın değeri bu kadar mı?”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polisler tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülen George Floyd’un (46) kardeşi Philonise Floyd, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi tarafından polis şiddetine ilişkin yapılan bir oturuma katıldı.

Philonise Floyd, ağabeyi George Floyd’u polis şiddetinden koruyamadığı ve ona sahip çıkamadığı için üzgün olduğunu belirtti. Floyd, “Öldürüldüğü gün George’a sahip çıkamadım. Belki bugün burada sizinle konuşarak onun boş yere ölmemiş olmasını sağlayabilirim. Onun bir tişörtün üzerindeki yüzlerden biri olmamasını ya da büyümeye devam edecek bu listede yalnızca bir isim olmamasını belki sağlayabilirim” diye konuştu.

Ağabeyi öldürülürken çekilen video ile ilgili de konuşan Philonise Floyd, “Böyle bir şey seyrettiğinizde, tüm hayatınız boyunca güvendiğiniz ağabeyinizin annesini çağırarak ölmesini seyrettiğinizde yaşadığınız acıyı size tarif edemem” dedi.

Philonise Floyd ağabeyi George Floyd’un yardım isteğinin görmezden gelindiğini dile getirerek polis şiddetinin artık sona ermesi gerektiğini söyledi. Floyd komite üyelerine şöyle seslendi: “Acıyı durdurun. Yorgunluğumuza son verin. George yardım istedi ve görmezden gelindi. Lütfen bugün size yaptığım çağrıyı dinleyin, ailemizin çağrılarını ve dünyanın dört bir yanında sokaklarda çınlayan çağrıları dinleyin.”

Ağabeyi George Floyd’un, bir marketin kendisi hakkında sahte 20 dolar verdiği ihbarı üzerine gözaltına alınmak istendiğini hatırlatan Philonise Floyd, “20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi. Size soruyorum. Siyah bir insanın hayatının değeri bu mu? 20 dolar mı? 2020 yılındayız. Artık yeter” dedi.

Voice of America’nın haberine göre, Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu, polis şiddetiyle ve ırksal eşitsizlikle mücadele için geniş kapsamlı bir yasa paketi hazırlıyor. 4 Temmuz’da Temsilciler Meclisi’ne sunulması beklenen paket için oturumlar devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.