Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Bekçi Kanunu, İlker Başbuğ, Ergenekon ve Brütüs

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayınlanan yazısında, 11 Haziran’da TBMM’de AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen Bekçiler Yasası‘nın “devlet yapılanmasına dair bir tasarım” olduğunu savundu.

“Bekçi Kanunu’nu yalnızca, mesela Osmanlı Ocakları gibi örgütlenmelere üniforma giydirip ideolojik yönü de olan milis gücü oluşturma çabası gibi görenler, ya da yandaşlara iş kapısı kurulması gibi görenler yanılıyor. Bunun ötesinde, devlet yapılanmasına dair bir tasarım olduğu yasanın kapsamından açıkça görülüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplumun en küçük birimine dek kontrolü dışında bir şey kalmasın istiyor sanki” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.