Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: DEVA Partisi Güneydoğu’da teşkilatlanma için kamp kurdu

Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), teşkilatlanma çalışmaları için kurucu üyelerini Güneydoğu’daki beş ile gönderdi.

Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te bir hafta kamp kuran DEVA Partisi yöneticileri, yaklaşık 150 il başkanı adayı ile mülakat yaptı.

Komisyon üyeleri ayrıca, gittikleri illerde bazı sivil toplam kuruluşu (STK) temsilcileri ve bölgenin ileri gelenleri ile bir araya geldi, görüşlerini sordu. Partinin teşkilatlanmadan sorumlu komisyonunun hazırlayacağı raporun, önümüzdeki hafta genel merkeze teslim edileceği öğrenildi. 

DEVA Partisi’nin teşkilatlanmadan sorumlu komisyon üyeleri, aynı zamanda partinin kurucuları arasında bulunan Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Ali İhsan Merdanoğlu, Evrim Rızvanoğlu, İkram Dinçer ve Muhammed İkbal Seyda‘dan oluşuyor.

Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, il başkanı olmak için başvuran adaylarla ayrı ayrı sohbet ettiklerini ve kendilerini tanımak için mülakat yaptıklarını belirterek, “Adaylara DEVA ile ilgili fikirlerini sorduk. Komisyon olarak önümüzdeki hafta raporumuzu hazırlayıp genel merkeze sunacağız. Her il için bazı adayları eleyip, bazılarının isimlerini raporda belirteceğiz ama elediğimiz adayların da bilgileri rapor ile birlikte merkeze sunulacaktır. Başvuran adaylar arasında geçmişte diğer siyasi partilerde görev alan kişiler de vardı” dedi. 

DEVA yöneticileri ayrıca, Diyarbakır’da görüştükleri STK temsilcilerinden, il başkanı adayları ile ilgili fikir istedi. STK temsilcilerinin birçoğu, il başkanlıkları için daha önce AKP ile ilişkisi olmayan kişileri önerdi.

Ayrıca, STK temsilcileri, atanacak il başkanının aşiret ve feodal yapı ile ilişkili olmaması gerektiği konusunda görüş bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.