Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile söyleşi: “Seçim yasası ve barajı konusunda AKP’nin mutfağından kötü kokular geliyor”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, sistem nedeniyle parlamentonun işlevsiz hale getirildiğini, seçim yasası ve barajı konusunda AKP’nin mutfağından kötü kokular geldiğini söyledi.  DEVA’nın kurulması ile iktidar partisinin yüreğine bir korku düştüğünü ve DEVA’nın daha kundakta iken boğulmaya çalışıldığını söyleyen Ekmen, “Bugün itibarıyla 100 bin kişi sosyal medya hesaplarımızdan parti yönetimlerinde görev almak için başvuru yaptı. Büyük çoğunluğu ilk kez siyasete girmek isteyen kişilerden oluşuyor” dedi.

Ekmen, geçmişte devamı olduğu parti kapatılan ve kendisine de kapatılma davası açılan AKP’nin bugün HDP’yi kapatmaya çalıştığını belirterek “HDP’yi kapatmak çözüm değildir. HDP’yi siyasette işlevsiz hale getirmek istiyorsan Kürt sorununu çözeceksin. Aynı şekilde PKK’nın silahsızlandırılması da yine Kürt sorununun çözümüne bağlıdır” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, DEVA yönetici ve komisyonlarının halen Türkiye’nin her yerinde çalışmalar yürüttüklerini belirterek “Temmuz sonuna kadar 41 yerde teşkilatlanmayı bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.