Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ile söyleşi: “İttifak çağrılarını partilere değil, halka yapıyoruz”

HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonu’ndan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Demokrasi Yürüyüşü, “HDP kapatılsın” kampanyaları, HDP’nin PKK ile ilişkilendirilmesi ve ittifak çağrıları konusunda Ferit Aslan’a açıklamalarda bulundu. Temel, yürüyüşü değerlendirirken “HDP’nin cesur çıkışı iktidarı ürküttü ve hemen ardından Hakkâri ve Edirne’de adeta OHAL ilan edildi, yasaklar getirildi. Ama biz hiçbir olaya mahal vermeden yürüyüşümüzü yapacağız” diye konuştu.

Temel, uzun yıllardır Kürtler’e demokratik siyaset alanlarının yasaklandığını, geçmişte birçok partinin kapatıldığını, siyaset yapan çok sayıda arkadaşlarının tutuklandığını söyleyerek “Ama biz yürüyüşümüzden asla vazgeçmedik” dedi. Geçmişte AKP’ye açılan kapatma davasını hatırlatan ve hükümetin kapatılma konusunda ilkeli ve ahlaklı tutum sergilemesi gerektiğini belirten Temel, şunları söyledi: “Şu anda HDP Türkiye’de ana muhalefet partisi konumundadır. HDP ittifak çağrısını siyasi partilere değil, toplumsal kesimlere yaptı. Partiler üstü ittifaktan söz ediyoruz. Seçim ittifakları ayrıdır, seçimler geldiğinde konuşulur.”

Temel, HDP’nin sürekli PKK ile ilişkilendirilmesi konusunda ise “Bu bir siyasi körlüktür. HDP’nin yaptığı demokratik ittifakı çağrıları nasıl PKK ile ilişkilendirilir anlamak mümkün değil. HDP bir müzakere partisidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.