Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş: “Kimse HDP’nin yürüyüşünü kutuplaştırma ve gerginlik malzemesi yapmamalıdır”

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin 15 Haziran Pazartesi günü Edirne ve Hakkâri’den başlatacağı “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” hakkında açıklama yaptı. Demirtaş, Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, “Hiç kimse bu etkinliği kutuplaştırma ve gerginlik malzemesi yapmamalıdır” dedi.

Selahattin Demirtaş, yürüyüşle ilgili şunları söyledi:

Herkese merhabalar. HDP, Edirne ile Hakkâri’yi demokrasiye ve barışa olan inanç etrafında Ankara’da buluşturmak için yola çıkıyor. Zorlu ve sıkıntılı bir süreçteyiz. Ancak tüm zorlukları, 82 milyon el ele vererek aşabileceğimizi de biliyorum. İşte HDP’nin bu etkinliği, 82 milyon olarak el ele verme çağrısıdır. Bu açıdan, hiç kimse bu etkinliği kutuplaştırma ve gerginlik malzemesi yapmamalıdır.

Bu etkinlik başlarken, benim de herkesten özel bir ricam var: HDP’li olmasanız bile, barış ve kardeşlik için yollara çıkan arkadaşlarımdan desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Unutmayalım ki, HDP tüm Türkiye için yollarda olacak. Kışkırtma ve gerilim derdinde olan hiçbir provokatöre asla prim vermeyin. İnanıyorum ki, bu etkinlik huzur içerisinde başlayıp huzur içerisinde sona erecek. Tüm arkadaşlarımın yolu açık olsun. Türkiye’nin önü açık olsun. Barışın yolu açık olsun. Edirne’den Hakkâri’ye, tüm kardeşlerime yürek dolusu selam olsun.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.