Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’li belediyelere LGS çağrısı: “Çocuklara ücretsiz maske, dezenfektan, kalem ve su verin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Kılıçdarıoğlu, CHP’li belediyelere 21 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında maske ve dezenfektan dağıtma çağrısı yaptı. 

Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin “Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde toplantının düzenlendiği salona girdi. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından üç yıl önce 15 Haziran’da başlayan Adalet Yürüyüşü’nü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Evet, üçüncü yılında… Ne için yürüdük? Bu cennet gibi vatanda kardeş olalım, kavga etmeyelim diye yürüdük. Bu cennet gibi vatanda bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye yürüdük. İnsanlık tarihi adalet mücadelesi tarihidir” dedi.

“Evine ekmek götüremeyen milyonlar var” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Eski güreşçi arkadaşımız (Hamza Yerlikaya) Vakıfbank yönetim kuruluna atandı. Banka yönetiminde ne işi var? Bankalara öyle adamlar atadılar ki ATM’de zor para çekiyorlar. Üniversite mezunu nice insan evine ekmek götüremiyor, babalarının ellerine bakıyorlar. Kendilerine gelince Amerikalarda dünyalıklarını yaptılar, saraylarda oturuyorlar. Lafa gelince ‘Müslümanız’ diyorlar. Müslüman harama el uzatmaz! Kul hakkı yemez! Devleti arpalık olarak kullanamayacaksınız!”

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında koronavirüs tanılı öğrenciler için ayrı okullar oluşturulduğunu ve hastanelerde sınav yapılabileceğini söylemesini eleştirdi: “Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini değil otellerini nasıl dolduracaklarını düşündüler. Gençlere ‘Size bu kumpası kuranlara gerekli cevabı vereceksiniz’ diyorum.”

Sınavın yapılacağı il ve ilçelerdeki CHP’li belediyelere çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Gürültülü bir ortam olmasın ve mutlaka orada bir aracınız olsun. Çocuklara ücretsiz maske, dezenfektan, kalem ve su vereceksiniz. Hükümete de sormak lazım. Çocuklarımızın sağlığı hangi koşullarda koruyacaksınız? Bunları bilmiyoruz. Önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.