Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Ayşe Başaran, Demokrasi Yürüyüşü’nün Beşiktaş durağında konuştu: “HDP’ye beş yıldır aralıksız bir biçimde saldırıyorlar”

HDP’nin Edirne ve Hakkâri’den 15 Haziran’da başlayan Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nün bugünkü durağı İstanbul Beşiktaş’tı. Abbasağa Parkı’ndaki halk buluşmasına çok sayıda yurttaş katıldı. “HDP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı buluşmaya sivil toplum örgütleri de destek verdi. 

Burada konuşan HDP Batman Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Türkiye’de HDP’yi yok sayanlara karşı, halkı yok sayanlara karşı ‘Biz burdayız, halk burada’ demek için bir yürüyüş başlattık. Bugün İstanbul ayağının finalini, coşkuyla umutla büyük bir motivasyonla gerçekleştirmek için buradayız” dedi.

“HDP’ye beş yıldır aralıksız, sistematik bir biçimde saldırıyorlar” diyen Başaran şöyle devam etti: “HDP’nin halk olduğunu yok sayarak bu saldırıları gerçekleştirdiler. Saldırdıkça biz büyüdük, saldırdıkça yürüyüşümüz daha kararlı oldu, saldırdıkça daha çok geliştik, saldırdıkça bu faşizm rejimini yıkma irademiz daha da yükseldi.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.