Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: AK Parti kendini inkâr ve imha sürecine mi girdi?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 2001 yılındaki kuruluş döneminde ve içinde yaşadığımız şu günlerdeki söylem ve pratikteki farklılıklarına ve bu değişimin nasıl gerçekleştiğine değindi.

“Bir zamanlar ‘AB bizi almazsa, biz de Kopenhag Kriterleri yerine Ankara Kriterleri koyar, devam ederiz’ diye bir söylem vardı. Bugünün Ankara Kriterleri, AB’nin hak ve özgürlükler cetveliyle mi ölçülüyor, yoksa artık yüzde 50+1 karşılıklı prangasına girmiş AK Parti-MHP ortaklığının iktidarı her ne pahasına olursa olsun sürdürme ihtiyaçlarına göre mi?
AK Parti çıkışında kendisine ‘Yenilikçi’ diyordu ve siyasetini iki ilke üzerine inşa etmişti:

1-Ekonomi politikaları uluslararası piyasa düzenine uyumlu olacaktı,
2-Siyasi politikaları AB’nin Kopenhag Kriterlerine uyumlu olacaktı.

Bugün bu iki ilkeyi de inkâr sürecinde olan Erdoğan’ın AK Partisi, bu anlamda kendini imha süreci içinde de sayılabilir” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.