Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş için tahliye başvurusu yapıldı

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için tahliye başvurusu yapıldı. Tahliye başvurusu için Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Demirtaş’la ilgili verdiği hak ihlali kararı gerekçe gösterildi.

Başvuruyu Demirtaş’ın avukatları Mahsuni Karaman, Benan Molu, Ramazan Demir, Aygül Demirtaş Gökalp ve Sertaç Buluttekin yaptı.

AYM 9 Haziran’da aldığı kararda, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk süresinin makul süreyi aştığına, dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliğinin ihlal edildiğine karar verdi. Kararı Medyascope’a değerlendiren avukat Benan Molu en kısa sürede tahliye başvurusu yapacaklarını söylemişti. Demirtaş Kasım 2016’dan bu yana cezaevinde tutuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.