Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: “Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını gözden geçireceğimize söz verdik”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı görüşüldü. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile başkent Berlin’de buluştu. İkili, ortak basın açıklamasında Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını değerlendirdi.  

Almanya Dışişleri Bakan Maas, Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırma konusunda “Almanya bunu AB kapsamında ele almak istiyor. Seyahat kısıtlamaları konusunda önemli adımlar atıldı, liste hazırlandı” dedi ve Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını gözden geçireceklerine söz verdiklerini söyledi. Maas, “Her bir ülkenin hangi tedbirleri aldığına bakıyoruz. Bugün de bu konuda birçok bilgi edindik. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na da bu veriler iletilecek. Yeni vakaların dikkate alınması gerekiyor” diye konuştu.  

Çavuşoğlu ise, Türkiye’nin güvenli ve sağlıklı bir ortamda Almanya’dan ve diğer ülkelerden gelecek misafirleri ağırlamaya hazır olduğunu ve tüm tedbirleri aldığını söyledi. Havaalanlarının ve tüm sürecin Alman firmalarca denetleneceğini belirten Çavuşoğlu, “Önemli olan Almanya’nın bu seyahat uyarısını gözden geçirmesi. Objektif veriler çerçevesinde (gözden) geçirmesi lazım. Alman dostlarımız da Türkiye’ye tatile gelmek istiyor” dedi. 

Çavuşoğlu, yayımlanan listenin objektif bir şekilde değil, “siyasi saiklerle” oluşturulduğunu da savundu:

“Objektif kriterler konulduğu zaman, Türkiye’nin güvenli ülke listesinde olması lazım. Sağlık konusunda dünyada en iyilerden bir tanesi Almanya, bir tanesi de Türkiye.”

İkili, Türkiye’ye seyahat kısıtlaması dışında Libya konusunu da konuştu. Maas, Libya’da barış sağlanması gerektiğini ve iki tarafın silahlanmayı bırakması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu Libya konusunda, “En iyi çözüm siyasi çözümdür. Bir an önce kalıcı ateşkesin tesis edilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.