Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amsterdam’ın seks turizmiyle ünlü Kırmızı Fener Mahallesi yeniden açıldı: “Koronavirüsten çok daha büyük hastalıklarla uğraştık”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Amsterdam’ın seks turizmiyle ünlü Kırmızı Fener Mahallesi (Red Light) uzun bir aranın ardından açılıyor. Bölgedeki seks işçileri ve müşteriler salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan bir dizi kurala uymak zorundalar.

Hollanda, mart ayının ortasında kapattığı genelevleri eylül ayına kadar kapalı tutmayı planlıyordu fakat vaka sayısının düşmesiyle beraber bu tarihi öne çekti. Romanyalı seks işçisi Felicia Anna (34) işe geri dönmenin çok iyi hissettirdiğini söylüyor. Aynı zamanda Red Light United Sendikası Başkanı olan Anna, “Karantina boyunca birçok seks işçisi mali sıkıntıya girdi, bu yüzden işe tekrar başlayabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Holanda’nın ”akıllı karantina” sistemi diğer ülkelere göre daha az kısıtlama içerse de Kırmızı Fener Mahallesi’nde seks işçilerinin kendilerini göstererek müşterilerini çağırdıkları sokak pencereleri bir süre kullanıma kapatılmıştı. Pencereler şimdi yeniden açılıyor fakat seks işçilerinden müşterilerinin koronavirüs semptomu göstermedikleri konusunda emin olmaları isteniyor. Foxxy takma adıyla bilinen seks işçisi ”Randevu almadan önce onlara nasıl hissettiklerini, kendilerinin veya ev arkadaşlarının herhangi bir semptoma sahip olup olmadıklarını soruyoruz. Ayrıca ellerin yıkanması ve her randevudan sonra çarşafların değişimi zorunlu. Ama şükürler olsun ki ilişki sırasında maske takmamıza gerek yok” dedi. Ayrıca ”Müşterilerle yüz yüze temastan kaçınacağız, bu yüzden öpüşmeyeceğiz” diye ekledi.

Felicia Anna da müşteri odadan ayrıldıktan sonra kapı tokmağının, lavabonun, yatağın, kısacası müşterinin dokunabileceği her yerin dezenfekte edileceğini belirtti. Ayrıca seks işçilerinin hijyen konusunda zaten çok tecrübeli olduklarından bahsetti ve ”Koronavirüsten çok daha büyük hastalıklarla uğraştık” dedi.

Hollanda, 2000 yılında seks işçiliğini yasallaştırdı. Seks işçileri yerel ticaret odasına kayıtlı olmakla beraber gelir vergisi ödemek zorunda. Resmi rakamlara göre, Amsterdam’da yaklaşık 7 bin seks işçisi çalışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.