Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci ve akademisyenler tartıştı: Demokrasiyi güçlendirmede medyanın rolü

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın Avrupa Birliği desteği ile gerçekleştirdiği “Demokrasiyi güçlendirmede medyanın rolü” başlıklı konferansta Türkiye’de basın özgürlüğü sorunu ve çözüm arayışları, dünyada “sızıntı gazeteciliği” ve devletlerle ulusaşırı şirketlerin gizledikleri dosyalar, sosyal medya platformlarının gazetecilik pratikleri üzerine etkileri, otoriter rejimlerde koronavirüsün ifade özgürlüğünün daha da kısılmasında araçsallaştırılması, nefret söylemi ve popülizm ilişkisi gibi konular ele alındı.

Gazeteci ve akademisyen Can Ertuna’nın moderatörlüğünü yürüttüğü etkinlikte, Türkiye’den iletişim akademisyeni Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, gazeteci-yazar Kadri Gürsel, Birleşik Krallık’tan Etik Gazetecilik Ağı Kurucusu ve eski Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Aidan White, araştırmacı gazeteci ve Guardian gazetesi yazarı Ewen MacAskill ile Etik Gazetecilik Ağı Başkanı Hannah Storm söz aldı. Bu çevrimiçi etkinlikte ayrıca AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Özge Mumcu da basın özgürlüğü ve demokrasi ilişkisine değindikleri birer konuşma yaptı. 

Türkiye ve dünyadan deneyimli gazeteci ve akademisyenleri bir araya getiren çevrimiçi konferans Türkçe altyazıyla yayında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.