Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelibolu Yarımadası’nda orman yangını çıktı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Ilgardere ile Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve Çanakkale kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için olay yerine ekipler sevk edildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, şehitliklerden uzak alanda etkili olan alevleri kontrol altına alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede 400 kişiden oluşan ekiplerin 107 arazöz ve yedi dozerle devam eden söndürme çalışmalarına iki amfibik uçak ve 20 helikopterle havadan destek sağlanıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’daki programını iptal ederek Çanakkale’deki yangın bölgesine gitti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da AA’ya yaptığı açıklamada, ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, “Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda Yalova köyünü tedbir amaçlı boşaltabiliriz” dedi.

Yangın sebebiyle Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu.

Fotoğraflar Anadolu Ajansı’ndan alınmıştır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.