Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Libya’daki Vatiyye Üssü’ne hava saldırısı – Yörük Işık: “Saldırının arkasında BAE var ama Rusya faktörü Türkiye’nin karşılık vermesini zorlaştıracaktır”

Kapak fotoğrafı Anadolu Ajansı’ndan alınmıştır

Reuters Haber Ajansı, 5 Temmuz’da Libya’daki Vatiyye Üssü’ne hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Olayı Medyascope’a değerlendiren uluslarlarası ilişkiler uzmanı ve jeoanalist Yörük Işık, saldırının Mısır’ın lojistik desteğiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından düzenlendiğini söyledi. Işık, “Saldırının arkasında BAE var ama Rusya faktörü Türkiye’nin karşılık vermesini zorlaştıracaktır” dedi.

Vatiyye Üssü, Türkiye’nin desteğiyle 18 Mayıs’ta Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan hükümetinin kontrolüne geçmişti. Üssün ele geçirilmesi, meşru hükümete karşı savaşan General Halife Hafter’in başkent Trablus’a yürüyüşünü durdurmuş ve savaşın seyrini değiştirmişti. Anadolu Ajansı’na göre saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.