Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun “küçük bir grip” dediği koronavirüs testi pozitif çıktı

Yüksek ateş dahil hastalık belirtileri göstermesi üzerine Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro pazartesi günü koronavirüs testi oldu. Ülkesinde 65 binden fazla kişinin koronavirüs yüzünden hayatını kaybetmesine rağmen virüse “ufak bir grip” diyen sağcı popülist politikacı Bolsonaro’nun testi pozitif çıktı.

Salgının başından itibaren virüsü ciddiye almayan Bolsonaro, pazartesi günü maske takma uygulamalarını genişletmiş, yerel yönetimleri ülke ekonomisini düşünerek hareket etmeye çağırmıştı.

Bolsonaro nisan ayında verdiği bir demeçte “Virüse yakalansam bile endişelenmem, çünkü bana bir şey yapacağını sanmıyorum. En kötü ihtimalle küçük bir soğuk algınlığı ya da küçük bir grip gibi atlatırım” demişti.

Brezilya 65 binden fazla can kaybı ve 1 milyon 600 bin vaka sayısı ile Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından koronavirüsün en yaygın görüldüğü ülke.

Sokağa çıkma yasaklarının durumu daha da kötüleştirdiğini iddia eden ve astronomik vaka sayılarına rağmen ülkenin açılmasını isteyen Bolsonaro, medyayı panik ortamı yaratmakla suçlamıştı.

Bolsonaro mart ayında yaptığı bir açıklamada ise “Brezilya’nın tropik bir iklime sahip olduğu için virüsten etkilenmeyeceğini bildiklerini” söylemişti.

Sık sık maske takmadan dışarı çıkan Bolsonaro, geçen aylarda birçok halka açık etkinlikte boy göstermişti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarında da görüldüğü üzere Bolsonaro, sosyal mesafeyi de maske kurallarını da zorunlu olsalar dahi uygulamayı reddediyor.

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından basına maske takarak konuşan Bolsonaro “Korkulacak bir şey yok, hayat işte” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.