Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelibolu’daki orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 6 Temmuz’da başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangının bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındığını söyledi. 

Yangına 20 helikopter, iki uçak, 118 arazöz ve 510 personel müdahale etti. Bakan Pakdemirli, tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki yangının bilançosuna ilişkin “Şu ana kadar yaklaşık 450 hektar alanımız etkilenmiş gözüküyor. Kesin tespitler yangın tamamen söndürüldükten sonra yapılır” dedi. Pakdemirli, hayatını kaybeden kimsenin olmadığını söyledi ve “En önemlisi bir miktar ağacımızın, bir miktar yaban hayatının kaybolduğunu varsaymamız” diye konuştu.

Pakdemirli, bu yılki orman yangınlarının geçen yıla göre daha fazla olduğunu ama bu yıl daha az alanın yandığı bilgisini de paylaştı.

Çiftçilerin zararının bir miktarının karşılanacağını söyleyen Pakdemirli, “Valilik de bir hasar tespiti yapacak. Bu köyler orman köyleri olduğu için orman teşkilatımız tarafından, köylülerin tarımsal zararlarını bir nebze de olsa karşılamak maksadıyla belirli miktar fonu buraya tahsis edilecek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.