Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca güncel verileri açıkladı: “Taburcu ettiğimiz hasta kadar yeni hasta yatırıyoruz”

Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınına ilişkin güncel verileri paylaştı. Bugün 50 bin 545 test yapıldı, yeni vaka sayısı bin 53 oldu. Son 24 saatte 19 kişi hayatını kaybederken 2 bin 297 kişi iyileşti. Toplam test sayısı 3 milyon 733 bin 218’e, toplam vaka sayısı 207 bin 897’ye, toplam ölüm sayısı ise 5 bin 260’ya yükseldi. Entübe hasta sayısı 400, yoğun bakımda yatan hasta sayısı bin 152 olarak açıklandı. Toplam 185 bin 292 kişi ise tedavi görerek iyileşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yoğun bakım doluluk oranlarının bir aydır yüzde 59 – yüzde 61 arasında olduğunu, taburcu edilen hasta kadar yeni hasta yatırıldığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.