Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Bacow: “Kötü bir düzenin uluslararası öğrencilerimizin hayallerini yok etmesine izin vermeyeceğiz”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi, uluslararası öğrencilerin bağlı olduğu okulların önümüzdeki sonbahar dönemi için yüz yüze eğitim kararı almamaları durumunda öğrencilerin ülkeden çıkış yapmak zorunda kalacağına karar verdi. Karardan sonra Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence “Larry” Seldon Bacow, Harvard’ın bu karara karşı uluslararası öğrencilerin yanında yer aldığını bildiren bir açıklama yaptı. Çevirisini paylaşıyoruz.

Sayın Harvard Topluluğu üyeleri,

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi pazartesi günü, okulları çevrimiçi eğitim verirse uluslararası öğrencilerin ülkeden ayrılmak zorunda kalacağını açıkladı. Bu açıklamaya göre öğrenciler ya yüz yüze veya melez (yarı yüz yüze yarı çevrimiçi) eğitim veren üniversitelere geçiş yapacak ya da ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar.

Öğrencilerin, akademik personelin ve üniversite çalışanlarının sağlığı ve güvenliği düşünülmeksizin önümüzdeki sonbaharda üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi için baskı yapılıyor. Bu karar, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1 Temmuz’dan itibaren toplamda 300 bini aşkın yeni vakanın görüldüğü bir dönemde alındı. Ayrıca salgın, kurumları tekrar önümüzdeki sonbahar dönemi için yüz yüze veya melez eğitim kararı almaya zorlarsa, uluslararası öğrencilerin akıbeti tehlikeye gireceği için çevrimiçi eğitime geçmeleri zor olacak.

Harvard Üniversitesi sonbahar dönemi için planlama yaparken akademik eğitim ve burs misyonunu koruyarak halk sağlığıyla ilgili endişeleri gidermeyi denedi ve öğrencilerin eğitim hayatını güvenli bir şekilde devam ettirebilmeleri için çalıştı. Milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden bir salgınla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi’nin aldığı kararın kötü bir kamu kararı olduğuna ve bu kararın yasadışı olduğuna inanıyoruz.

Harvard Üniversitesi olarak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile birlikte Boston’da bulunan ABD Bölge Mahkemesi’ne bu kararın iptal edilmesi amacıyla başvurduk. Uluslararası öğrencilerimizin sınır dışı edilme riskleri olmadan eğitimlerine devam edebilmeleri için bu davanın takipçisi olacağız.

Birçok uluslararası öğrencimiz için ABD’de ve Harvard’da okumak bir rüyayı gerçekleştirmektir. Bu öğrenciler, bizim öğrencilerimiz ve eğitim ortamı onlar sayesinde zenginleşiyor. Çevrimiçi eğitimi zorunlu kılan koşulların en kısa sürede geçmesini umuyoruz. Kampüs eğitimine büyük bağlılığı olan bir üniversite olarak, tamamen güvenli olduğu anda yüz yüze eğitime geçmeyi ve bunu sürdürmeyi umuyoruz ve planlıyoruz. Ancak o zaman gelene kadar, kötü bir düzenin uluslararası öğrencilerimizin hayallerini yok etmesine izin vermeyeceğiz. Ayağa kalkıp savaşmayı onlara borçluyuz ve bunu yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler