Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moldova’da yasadışı helikopter üreten fabrika kapatıldı

Moldova Organize Suçla Mücadele Savcılığı ve Polis Genel Müfettişliği, 7 Temmuz Salı günü ülkenin doğusundaki Criuleni bölgesinde Sovyet tipi Kamov KA-26 helikopterlerini gizlice üreten bir fabrikayı kapattı.

Moldova İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak, “polisin, helikopter üretiminde uzman ve iyi organize olmuş bir grubun yasadışı faaliyetlerini belgelediğini”‘ duyurdu. Bakanlık, helikopterlerin yasadışı yollarla eski Sovyet ülkelerine ihraç edilmek üzere üretildiğini belirtti.

Gerçekleştirilen operasyonda çeşitli üretim aşamalarında olan ondan fazla helikopter ele geçirildi. Yasadışı faaliyetin organizatörleri de dahil olmak üzere üretim aşamasında yer alan kişilerin çoğunun Moldova’dan tek taraflı olarak bağımsızlığı ilan eden Transdinyester bölgesinden olduğu düşünülüyor.

Sayısı açıklanmayan ve konuyla ilgili bazı kişilere yasadışı hava taşıtı ticareti yapmak suçlamasıyla savcılık tarafından dava açıldı. Moldova yasalarına göre sanıklar suçlu bulunurlarsa üç ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler