Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Atatürk’e saldırmanın dayanılmaz sefaleti

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında Ayasofya’nın cami olması ve ibadete açılmasıyla ilgili tartışmalara değindi.

Yetkin, Ayasofya’nın ibadete açılmasının Türkiye’deki dindar, muhafazakâr, İslamcı kesim için önemli olduğu ama bazı kişilerin bunu fırsat bilerek Mustafa Kemal Atatürk’e ve cumhuriyete saldırdığını söyledi.

Yetkin, “siyasette hiçbir şeyin tesadüf olmadığını” vurguladı:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kocasından şiddet gören kadınlara ‘Sabredin, akşam çay ikram edin’ demesi, kadın düşmanlığının tırmanması tesadüf değildir. Tam da bu günlerde avukatların seslerinin kısılmak istenmesi tesadüf değildir. Çalışanların kıdem tazminatlarına göz dikilmesi de işsizlerin gözlerinin içine baka baka ‘İşsizlik azalıyor’ denmesi tesadüf değildir. Heybeliada Ruhban Okulu açılışına güya lütuf gibi göz kırparak Ayasofya Medresesi istemek tesadüf değildir. ‘Yeni bir devlet kuruyoruz’ diyen kişinin cumhurbaşkanı danışmanı yapılması da öyle. Özellikle böyle dönemlerde siyaseten atılan hiçbir adım tesadüf değildir.”

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.