Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan aldanmasaydı, 15 Temmuz olmazdı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında dördüncü yılında 15 Temmuz darbe girişiminin bilançosunu çıkardı ve darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarfettiği “Asgari müştereklerde buluşabildiğimiz zannıyla bunlara yardımcı oldum, Rabbim de milletim de bizi affetsin” sözlerini yorumladı.

“Erdoğan’ın Gülen yanılgısının bedelini milletçe ağır ödedik 2016’da 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece. Üzerinden dört yıl geçti. 15 Temmuz kâbusundan alnının akıyla çıkmış bir gazeteci olarak rahatlıkla konuşabiliyorum: Erdoğan, Fethullah Gülen’e ‘yanlış bir kararla’ güvenmeye devam etmeseydi, 15 Temmuz askeri darbe girişimi olmazdı.
15 Temmuz sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal ile Fethullahçılar’la birlikte çok sayıda laik, demokrat, cumhuriyetçi kadrolar da tasfiye edildi. Ya siyasi kanat? Fethullahçılar’ın bütün partilere girdiği ama bir tek -Erdoğan’ın iyi niyetli zannederek ‘destek olduğunu’ söylediği AK Parti’ye girememiş olduğuna kaç kişi inanıyor? Girenleri de kendileri ayıklamışlar, öyle söylüyorlar. Peki, yargılanmışlar mı? Hayır”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.