Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politikacıların, şirketlerin ve iş insanlarının Twitter hesapları hacklendi, Bitcoin sahipleri dolandırıldı, Twitter hesapları askıya aldı

Aralarında eski ABD Başkanı Barack Obama, iş insanı Elon Musk, eski ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin Başkan Adayı Joe Biden, TV yıldızı Kim Kardashian, Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve teknoloji şirketi Apple’ın da bulunduğu birçok ünlü ismin ve firmanın Twitter hesapları dün gece hacklendi ve Bitcoin sahipleri dolandırıldı. Twitter’da büyük bir güvenlik açığını ortaya çıkartan olay sonrası Twitter hacklenen hesapları askıya aldığını ve sorunun çözüldüğü hesapları yeniden açtığını duyurdu.


Dün gece yarısı ünlü isimlerin, mavi tikli kullanıcıların hesaplarından arka arkaya, “Topluma geri veriyorum aşağıdaki linkteki adrese 1000 $’lık Bitcoin gönderirseniz, ben size 2000 $ göndereceğim” mesajları yollandı. Bu mesajların ardından verilen hesaplara yaklaşık 110.000 $ değerinde Bitcoin gönderildiği tahmin ediliyor. Olayın ortaya çıkmasıyla hacklenen hesaplara müdahale eden Twitter, destek hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Twitter hesapları üzerinde oluşan güvenlik açığının farkındayız. Olayı araştıryoruz ve düzeltmek için gerekli adımları atıyoruz. Kısa süre içinde yeniden herkesi bilgilendireceğiz.”

Twitter bu açıklamadan 1 saat sonra diğer detayları şöyle duyurdu:

“Hacklenen hesapları askıya aldık ve gerekli güvenlik düzenlemeleri yaptıktan ve güvenliklerinden emin olduktan sonra hesapları sahiplerinin kullanımına açıyoruz. İç sistemimize erişimi kısıtlayarak, konu ile ilgili araştırmayı yürütürken gereken güvenli ortamı sağladık.”

Twitter kurucusu Jack Dorsey de olayın ardından üzgün olduğunu ve sorunu çözmeye çalıştıklarını yazdı:

https://twitter.com/jack/status/1283571658339397632?s=20

“Twitter için zor bir gün. Olanlar için çok üzgünüz. Olayı araştırıyoruz ve neler olduğunu tam olarak anladığımızda, öğrendiğimiz her şeyi paylaşacağız. Ekip arkadaşlarımız sorunu düzeltmek için çalışıyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.