Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBB’den Türk Patent ve Marka Kurumu’na uyarı: “Baroların kuruldukları şehrin isminden başka bir isim kullanması yasak”

Türkiye Barolar Birliği (TBB), çoklu baro sistemi kapsamında çok sayıda isim tescili başvurusunda bulunulması üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu’nabir yazı göndererek baroların, kuruldukları ilin adından başka bir isim kullanmasının yasak olduğunu hatırlattı.

TBB’den yapılan açıklamada, 7249 Sayılı Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikle “Aynı ilde yeni bir baronun kurulması halinde Türkiye Barolar Birliği, tüzel kişilik kazanma tarihini esas almak ve birden başlamak suretiyle baroları o ilin adıyla numaralandırır” hükmünün getirildiği belirtildi.

Baroların tescilinin, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından değil, yine kanuna göre TBB tarafından yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, “Kuruluşu tamamlanmayan baronun tescili de mümkün değildir. Kanun uyarınca baroların kuruluşunda kuruldukları ilin adından başka bir isim kullanması yasaklanmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.