Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AYM, gözaltında kötü muameleye uğrayan çocuğa 20 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), yapılan bireysel bir başvuruda, gözaltında kötü muameleye uğrayan çocuğa 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine ve polisler hakkında yeniden soruşturma açılmasına karar verdi. 

Antalya’da yaşayan 1998 doğumlu Sevkan Aşan, 15 Mart 2016 tarihinde yapılan bir gösteri sırasında gözaltına alındı. Aşan, “silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün propagandasını yapma” suçlarından soruşturma yapılması için götürüldüğü Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’de kendisine kötü muamele yapıldığını belirterek savcılığa şikayette bulundu. 

Antalya Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından 17 Mart’ta hazırlanan raporda, Aşan’ın bedeninde birtakım bulgular tespit edildiği belirtilerek “Kişinin boğazının sıkılmak ve tartaklanmak suretiyle yaralandığı, yapılan fiziki muayenesinde boyunda önde ve sırt bölgesinde hafif subjektif ağrı şikayeti, sol cururis iç yan kısmında kişinin arbede esnasında sandalyeye çarpmak suretiyle oluştuğunu söylediği hiperemik alan (ekimoz) olduğu gözlemlenmiştir” denildi. 

Savcılık tarafından, rapora rağmen kamu görevlileri hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verilmesinin ardından Aşan’ın avukatı Hadi Can, yaşanan olayı bireysel başvuru ile AYM’ye taşıdı.

AYM, kötü muamele yasağının ihlali nedeniyle, Sevkan Aşan’a 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ayrıca, haklarında soruşturma açılmamış olan kamu görevlilerine yeniden soruşturma açılması için kararın bir örneğinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.