Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Günlerdir aranan Pınar Gültekin ölü bulundu: Cemal Metin Avcı, cinayet şüphesiyle gözaltında

Beş gündür kayıp olan Pınar Gültekin’in (27) cansız bedeni, Muğla’nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bulundu. Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, şüpheli Cemal Metin Avcı ilk ifadesinde cinayeti itiraf etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra kayboldu. Ailesinin genç kadına ulaşamaması üzerine arama çalışmaları başladı. Gültekin’in cesedi beş gün sonra ormanlık bir alanda bulundu.

İlk bulgular, Gültekin’in boğularak öldürüldüğü yönünde. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde Pınar Gültekin’in eski erkek arkadaşı olduğunu ileri sürdü. Avcı’nın evli ve bir çocuk babası olduğu belirtiliyor.

Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı

DHA’nın haberine göre Avcı, olay günü konuşmak için otomobiline aldığı Pınar Gültekin’i kendisine ait bağevine götürdü. Burada Gültekin’i döverek bayıltan Avcı ardından genç kadını boğarak öldürdü. İddiaya göre katil zanlısı Avcı, cesedi yaktı, ormanlık alanda çöp variline attı ve üzerine beton döktü.

Aileden ilk açıklama

Gültekin’in babası Sadık Gültekin kızının cenazesini almak için Muğla’ya gitti. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre Sadık Gültekin, kızının “canavarca”, “vahşice” öldürüldüğünü anlattı ve “Kızımın cenazesini almaya geldim. DNA testi için 15 gün burada bekleyeceğimizi söylüyorlar” dedi.

Zanlının kardeşine kendini bekar olarak tanıttığını, evlenmek istediğini söylediğini anlatan ağabeyi Vedat Gültekin ise “Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince, bir daha kendisiyle iletişime geçmemesini, aramamasını söylüyor ancak zanlı kardeşimi öldürüyor. Yaşanan olay herkesin başına gelebilir. Bugün benim kardeşimin başına geldi, yarın başkasının annesinin, kardeşinin başına gelebilir. Kardeşim kendi halinde, çok iyi kalpli, kimseye zararı olmayan biriydi.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.