Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Beklediği alkış gelmeyince Erdoğan

Gazeteci Murat YetkinYetkinReport‘ta yayımladığı yazısında kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi tartışmalarıyla birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin geleceğini değerlendirdi.

Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP yetkililerinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki sorunları fark etmeye başladıklarını söyledi ve Erdoğan’ın AKP tabanındaki erimeyi durdurmak için izleyebileceği farklı stratejileri anlattı. Yazısında kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi‘ne de yer veren Yetkin, AKP içinde kadın hakları ve İstanbul Sözleşmesi konusunda zıt görüşlerin ortaya çıktığını belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içinde de huzursuzluk olduğunu anlatan Yetkin, şöyle devam etti:

“Artık ne AK Parti seçmeni alternatifsiz ne de MHP seçmeni. AK Partililer için Gelecek ve Deva partileri de, İYİ Parti de bir seçenek. MHP’liler için de öyle. Hal böyleyken Erdoğan ideoloji silahını, hem AK Parti tabanını tutmak hem de alternatif parti tabanlarını yeniden AK Parti’ye çekmek amacıyla sonuna dek kullanacağı izlenimi veriyor. Yani ortam daha da sertleşebilir.”

Yazının tamamına buradan erişebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.