Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İşte Erdoğan’dan fesih isteyen İstanbul Sözleşmesi raporu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Türkiye Düşünce Platformu tarafından hazırlanıp Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi‘nin feshini talep eden “İstanbul Sözleşmesi’ne Yönelik Hukuki ve Psikososyal Değerlendirme Raporu” başlıklı metni ele aldı.

“Öyle görülüyor ki sadece belli tarikat ve cemaatler değil İslamcı entelijensiya da Erdoğan üzerinde baskı kuruyor, kendi imzaladığı sözleşmeden çıkması, ya da kuşa çevirmesini istiyorlar.
Bu arada MHP lideri Devlet Bahçeli ‘Bu kadar kadın öldürülüyorken yapmayalım, rezil olacağız’ anlamına gelen ilginç bir çıkış yaptı 22 Temmuz öğle saatlerinde. Sanki Erdoğan’a ‘tarikatları bırak biz bize yeteriz’ demek istiyordu.
Diğer yandan kadınlar sokaklarda. Kadın-erkek eşitliği bir insan hakkıdır. Dolayısıyla insan hakları ve demokrasi bilince ve vicdana sahip erkeklerin de bu haklar mücadelesinde kadınların yanında olması ‘Yanındayız’ demesi, sesini yükseltmesi gerekiyor”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.