Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK güven endeksi değerini 60,9 olarak açıkladı: Tüketici kötümser!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici güven endeksinin Temmuz 2020 değerini  60,9 olarak açıkladı. TÜİK ile Merkez Bankası işbirliğinde yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan bu endeks değeri, haziranda 62,6’ydı. Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 oranında azalmış olan tüketici güven endeksi değeri 100’den büyük olursa tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olursa tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor. Tüketici güven endeksini oluşturan alt endekslerin değerleri de şöyle oluştu:

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi haziran ayında 79,9 iken, temmuz ayında yüzde 0,9 oranında artarak 80,6 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi haziran ayında 85,5 iken, temmuz ayında yüzde 3,9 oranında azalarak 82,2 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin işsiz sayısı beklentisi endeksi haziran ayında 62,1 iken, temmuz ayında yüzde 1,7 oranında azalarak 61 oldu.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin tasarruf etme ihtimali endeksi haziran ayında 23,1 iken, temmuz ayında yüzde 14,0 oranında azalarak 19,9 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.