Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koç Holding: “Tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya davet ediyoruz”

Koç Holding, kamuoyunda bir süredir tartışılan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklama yaptı. Holding tarafından paylaşılan tweette “Tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya davet ediyoruz” denildi.

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nden çekilme tartışmaları ve kadın cinayetlerinin yankıları sürüyor. Muğla’da 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in öldürülmesi sonrası kadınlar birçok ilde eylemler yaparak, kadına şiddeti ortadan kaldırmayı amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nin korunması ve uygulanmasını talep etti.

Bugün Koç Holding’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, yetkililere İstanbul Sözleşmesi’nin korunması ve sözleşmeye bağlı kalınması çağrısı yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir. İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olmak, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki kararlılığın göstergesidir. Bu vesileyle ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz. Kadınların şiddete maruz kalmadığı, öldürülmediği bir ülke için dayanışma içinde mücadele etmek gerektiğine inanıyoruz. Koç Topluluğu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına yönelik şiddetle mücadele başta olmak üzere kadınların erkeklerle eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.