Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Abdülhamid: Yazdım diye MİT sitesinden çıkarabilirler ama…

Gazeteci MuratYetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Temmuz’da Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) İstanbul Maslak’taki yeni binasının açılışında, Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid ile ilgili olarak sarf ettiği bir cümlenin “yenir yutulur cinsten olmayan bir tarih çarpıtması” olduğunu savundu.

“Cumhurbaşkanı konuşmasında ne Türkiye’deki ilk merkezi dış istihbarat yapılanmasını kuran, İstiklâl Savaşı önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten, ne de MİT’in öncülü olan Milli Emniyet Hizmeti’ni (MAH) örgütleyen Mareşal Fevzi Çakmak’tan söz etti. Söz ettiği tek örnek Sultan İkinci Abdülhamid oldu.

Erdoğan’a göre, ‘Merhum Abdülhamid Han’ın güçlü istihbarat ağı ve diplomatik dehası sayesinde ülkeyi pek çok badireden tek kurşun atmadan kurtardığı da tarih kitaplarında uzun uzun anlatılır.’

O kitap hangisiyse ben de okumak isterim. Çünkü tarih kitapları Abdülhamid’in 33 yıllık iktidarı boyunca, Atatürk ve İstiklâl Savaşı kahramanları sayesinde elde tutulabilen bugünkü Türkiye topraklarının iki katı kadar, 1,5 milyon kilometreden fazla toprak kaybedildiğini yazar” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.