Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı salgında güncel verileri açıkladı – Yoğun bakımdaki ve entübe hasta sayıları yerine ağır hasta sayısı ve zatürre oranı verildi

Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınına ilişkin güncel verileri paylaştı. Bugün 45 bin 712 test yapıldı, yeni vaka sayısı 942 oldu. Son 24 saatte 14 kişi hayatını kaybederken 996 kişi ise iyileşti. Toplam test sayısı 4 milyon 711 bin 95’e, toplam hasta sayısı 228 bin 924’e, toplam ölüm sayısı ise 5 bin 659’a yükseldi.

Daha önceki günlük koronavirüs tablolarından farklı olarak bugünkü tabloda yoğun bakımdaki hasta sayısı ve entübe hasta sayısı yer almadı. Bu iki veri yerine “ağır hasta” sayısı ve hastalarda zatürre oranı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bundan sonra ağır hasta sayısının ve zatürre oranının açıklanacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.