Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüm futbol liglerinde kümeden düşme bu sezon için kaldırıldı, Süper Lig’de yeni sezon 21 takımla oynanacak

Süper Lig’de küme düşme 2019/2020 sezonu için kaldırıldı. 34 haftanın sonunda son üç sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve MKE Ankaragücü önümüzdeki sezon Süper Lig’de devam edecek.

Kulüpler Birliği Vakfı, bu sezon için “küme düşme”nin kaldırılmasını talep etmişti. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi İstanbul’da toplandı.

Toplantının ardından Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılması kararı alındı. Buna göre, Süper Lig’de 2020/21 sezonuna 21, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek.

Kasapoğlu, “Pandemi döneminin yaşattığı zorluklar sebebiyle küme düşme kaldırıldı” dedi.

Hatayspor ve Erzurumspor’un ardından Fatih Karagümrük ve Adana Demirspor’dan biri de önümüzdeki yıl Süper Lig’de oynayacak.

Öte yandan; Süper Lig’in yanı sıra, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de de 2019-2020 sezonunda küme düşme kaldırıldı.

Yeni “yabancı sınırı” kuralı da bir sezon için ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.