Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” diyen Abdurrahman Dilipak’a dava açacak – Dilipak: “Doğrusu bu kadarını beklemiyordum”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Sekreteri Fatih Şahin, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’a 27 Temmuz’da köşesinde yazdığı “AKP’nin papatyaları” yazısı nedeniyle dava açacaklarını söyledi. Dilipak köşe yazısında, İstanbul Sözleşmesi’ne destek veren dindar kadınları hedef almıştı.

Fatih Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Kadına yönelik fiziki veya sözlü, her türlü şiddetin karşısında durmak bir insanlık vazifesidir. İster fiziki olsun ister sözlü, kadına yönelik şiddet asla kabul etmeyeceğimiz, asla tolerans göstermeyeceğimiz insanlık dışı bir eylemdir, vicdansızlıktır. Tüm kadınların haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdürmek görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Ayrıca AK Partili kadınlara dönük asla kabul etmeyeceğimiz açıklama ve nitelemelerle de mücadelemiz sürecektir” dedi.

Şahin’in açıklamasının ardından Akit TV’de konuşan Dilipak, “Ben atanmamış ve seçilmemiş sözcü gibiyim. Bu tür olayları da ilk defa yaşamıyorum. Beni de yargılayacaklarına göre helal olsun. Bu kadarını beklemiyordum doğrusu” dedi.

Dilipak yazısında şöyle demişti: “Bugünkü başımızın belası aile ve aileyi tehdit eden fahşa! (fahişe). Bu sözleşmeler de bununla ilgili.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.