Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Dilipak hakaretine tepki: KADEM İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmasını değerlendirdi.

“Ancak öyle anlaşılıyor ki, artık alenen hakaret edilmesiyle, AK Parti hâlâ bu kadın düşmanı saldırganlara dava açma ‘hazırlığını’ sürdüredursun, KADEM tutumunu değiştirdi. 31 Temmuz Cuma, yani Kurban Bayramı’nın birinci günü İnternet sitelerine koydukları uzun bir açıklama ile sadece İstanbul Sözleşmesini değil, bu saldırgan şımarıklığın asıl hedefi olan 6284 sayılı kanunu da savundular.
Bu önemli bir gelişme sayılmalı. Daha önce İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının AK Parti içindeki şehirli, eğitimli kadınların sessiz tepkisine yol açtığını duyurmuştuk. Instagram üzerinden siyah-beyaz fotoğraf paylaşımı furyası, bazı önemli isimlerin kendilerini açığa vurmasını bu yolla sağlamıştı. Anlaşılan Dilipak’ın bu tepkileri KADEM’i de kendine getirdi. Belki de Dilipak gibilerinin saldırganlığı sayesinde Sözleşme kurtulacak”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.