Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Tabip Odası, normalleşme sürecine dair raporunu yayımladı: “Ankara’da günlük vaka sayısı bine yaklaştı”

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadeledesini sürdürüken Ankara Tabip Odası, normalleşme sürecine dair hazırladığı raporu yayımladı.

“Günlük vaka sayısının bine yaklaştığını belirtmek istiyoruz”

Normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran gününden temmuz ayının sonuna kadar olan süreci kapsayan raporda, “Sahada aktif çalışan sağlık emekçilerinden (filyasyon ekibinde görevli, poliklinik hizmeti veren ve yoğun bakımda görevli sağlık çalışanlarına kadar) aldığımız bilgiler doğrultusunda Ankara’da günlük pozitif koronavirüs vaka sayısının bine yaklaştığını belirtmek istiyoruz” denildi.

Yoğun bakımlarda yoğunluk yaşandığı da belirtilen raporda, “Son günlerde yaşanan vaka sayısındaki artışla birlikte Ankara’da sadece koronavirüs hastalarına sağlık hizmeti sunan pandemi hastanelerinin servis ve yoğun bakım üniteleri yüzde yüz doluluk oranlarıyla hizmet vermektedir” denilirken, yoğunluğun kamu ve üniversite hastanelerinde de aynı olduğu belirtildi.  

Pandemi hastanelerinde doluluk oranının anlık olarak değiştiği vurgulanan raporda şu tespitlere yer verildi: “Servisler, koronavirüs hastalarını kabul edemez hale gelmiştir. Klinik olarak semptomu olan ve akciğer tomografisinde yaygın pnömonik infiltrasyonu bulunan hastalara yer bulunmamaktadır. Yoğun bakım ünitesinde yatması gereken hastalar acil servislerde sedyeler üzerinde takip edilmektedir. Bu hastanelere başvuran hastalar zaman zaman diğer hastanelere yönlendirilirken, pandemi dışındaki hastaneler, normal sağlık hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında da yer bulunamayınca hastalar evlerine gönderilmektedir.” 

Ankara Tabip Odası’nın normalleşme sürecine dair yayımladığı raporun tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.