Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manisa’da koronavirüs vakaları haziran ayına göre üç kat arttı, gözler organize sanayi bölgesinde

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da koronavirüs vakaları son haftalarda arttı. Özellikle organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda yüzlerce vaka olduğu, bir fabrikada yedi işçinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran da haziran ayı ile karşılaştırıldığında vaka sayısının üç kat arttığını söyledi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada, normalleşme sürecinin ardından yüzlerce işçinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı, yedi işçinin de hayatını kaybettiği iddiaları bir hayli yaygınlaşmış durumda. Manisa’daki yerel kaynaklar bu bilginin doğru olduğu konusunda ısrar ederken, gelişmelerin kentte tedirginliğe yol açtığını vurguluyor.

Medyascope’a konuşan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, şehirde koronavirüs vakalarının arttığını, özellikle fabrikaların bulunduğu organize sanayi bölgesinden çok fazla vaka bilgisi geldiğini dile getirerek şunları söyledi: “Daha önce de fabrikalarda vakalar artmış ve üretimleri durdurulmuştu. Şimdi bir tesisin adı çok öne çıkıyor. Ölümler de oldu ve tüm kentte tedirginlik artmış durumda. Merkez Efendi Devlet Hastanesi tamamen doldu, yoğun bakımları da dahil artık hasta kabul edilmiyor. Hastalar ya üniversite hastanesine ya da ilçe hastanelerine sevk ediliyor.”

Hastaneler tamamen dolu

Duran, bir önceki ayla karşılaştırıldığında vakaların yaklaşık üç kat arttığını söylerken “Merkez Efendi Hastanesi’nde odalarda normalde bir hasta yatırılırken şu anda bazı odalara iki hasta alınıyor. Sebebi ise vakalar karşısında yetersiz kalınması. Tüm hastanelerde toplam 800 civarı koronavirüs hastası var. Bunların 500’ünün testi pozitif, 300 civarı ise şüpheli hasta. Ayrıca şunu da belirtmek lazım, durumu daha iyi olan bazı hastalar evlere gönderiliyor” dedi.

“Önceki dönemle kıyaslandığında insanlar şu anda sahipsiz hissediyor” diyen Duran sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlarda ekonomik kaygıların ön planda olduğuna dair bir düşünce var. Bunu dengelemek gerekiyor. Fabrika kapatılsın, kapatılmasın diye bir şey söylemek doğru değil ancak daha önce alınan önlemlerin kaldırıldığını, bundan dolayı hastalığın arttığını biliyoruz. Sadece bir fabrikayla ilgili bir durum değil. Muhtemelen bu süreç böyle devam ederse normalleşme önceki tedbirler tekrar alınabilir.”  

“Yaşı 30’un altında olup hayatını kaybedenler de var”

Duran, fabrikaların üretime ne olursa olsun devam etmek üzerine hareket ettiğini söylerken koronavirüse yakalanan kişilerin yaş ortalamasında da değişiklik olduğunu özellikle vurguladı: “Ölenlerin daha çok yaşlı ve kronik hastalığı olan kişiler olduğu söyleniyordu ama artık genç, sağlıklı bireylerin de virüse daha fazla yakalandığını ve hayatını kaybettiğini görüyoruz. Bu tedirgin edici bir durum. Manisa’da örneğin hayatını kaybedenlerin arasında 30 yaş altı vatandaşlarımız da var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.